A Richter lezárta a Janssennel kötött üzletet

Az Evra fogamzásgátló tapaszt a magyar cég forgalmazza az USA-n kívül

A Richter Gedeon bejelentette, hogy lezárta a belga Janssen cég fogamzásgátló tapaszára kötött, több mint 78 milliárd forintos eszközvásárlási akvizíciót. Mostantól a tapasz értékesítése már a magyar gyógyszergyártó árbevételét növeli.

A vállalat tavaly december 3-án jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) vállalattal annak Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszának forgalmazására az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke a tavalyi sajtótájékoztatón azt mondta, a tapasz globális értékesítéséből a belga cégnek 2020-ban 70-80 millió dolláros bevétele keletkezett az előzetes adatok szerint, és várakozása szerint az éves forgalom 90 millió dollár fölé is nőhet.

A Richter korábban közölte, a cég stratégiai célja, hogy a nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a jelenlegihez képest 60 százalékkal (250 millió euróval) növekedjen 2030-ig. (MTI)