A Teva gyógyszergyár logisztikai partnere a UPS Healthcare Hungary lesz

A Teva Gyógyszergyár Zrt. a Gödöllőn eddig maga által folytatott logisztikai tevékenységét előreláthatóan 2021 elejétől egy külső szolgáltató, a UPS Healthcare Hungary Zrt. bevonásával fogja végezni a UPS budaörsi telephelyén, a változás nem befolyásolja a folyamatos gyógyszerellátást – tájékoztatta a Teva az MTI-t.

A közleményben felidézték: a Teva korábban már döntött arról, hogy optimalizálja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét. Első lépésként 2018-tól a társaság a saját és a licenc termékeinek forgalmazására korlátozta nagykereskedelmi tevékenységét. Ebbe a folyamatba illeszkedik a logisztikai tevékenység átalakítását érintő lépés.

Hangsúlyozták, hogy a Teva folyamatos kapcsolatban van az illetékes kormányzati szervekkel és hivatalokkal, valamint más piaci szereplőkkel, hogy biztosítsa nagykereskedelmi tevékenysége zavartalan működését, és tájékoztassa az érintetteket a változásokról.

A Teva maradéktalanul eleget tesz tenderkötelezettségeinek és folytatja a kórházak közvetlen ellátását. A logisztikai tevékenység átalakítása nem érinti a Teva más magyarországi egységeit Debrecenben, Budapesten és Sajóbábonyban – jelezték.

A tervezett átalakítás mintegy 50 gödöllői munkahelyet érinthet. A tájékoztatás szerint a Teva arra törekszik, hogy a további működéshez szükséges munkavállalókat megtartsa és cégen belül máshol tovább foglalkoztassa.

A Teva a magyar gyógyszerpiac egyik meghatározó szereplője, a magyarországi vállalat továbbra is központi szerepet tölt be az anyavállalat hosszú távú stratégiájában, a Teva elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt. A helyi vezetés határozott tervvel rendelkezik, amely továbbra is biztosítja a vállalat sikeres működését Magyarországon – olvasható a közleményben.

Fotó: 123rf.com

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a világ egyik vezető gyógyszergyártó vállalata, a társaság 1993 óta működik Magyarországon, és ezalatt több mint 350 milliárd forintot fektetett be és fordított kutatás-fejlesztésre.

A UPS Healthcare több mint 20 éve kínál speciális megoldásokat az egészségügyi ipar számára, a UPS Healthcare Hungary több mint 30 ezer négyzetméternyi egészségügyi disztribúciós területtel rendelkezik Magyarországon – közölték.