Átadták a Richter Gedeon új irodaházát Debrecenben

A város versenyképessége jelentős mértékben hozzájárul az ország gazdasági sikertörténetéhez – emelte ki Papp László polgármester az átadón.

2018 októberében tették le az új Richter-épület alapkövét a biotechnológiai üzem szomszédságában, a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. A cél az volt, hogy a komplexumban még kényelmesebb munkakörülményeket alakítsanak ki kétmilliárd forintos beruházással.
2008-ban egy 25 milliárd forintos, 2017-ben előtt pedig egy 15 milliárdos fejlesztést indított el a Richter a városban, majd egy többfunkciós épületegyüttes építésébe kezdett a cég Debrecenben.

A 3500 négyzetméter alapterületű, többszintes épületkomplexumban a 68 új irodai munkaállomás mellett a legmodernebb telekommunikációs technológiával felszerelt tárgyalókat, üzemorvosi rendelőt, gépészeti- és elektromos rendszerekhez szükséges helyiségeket, valamint szervertermet is kialakítottak.

A közösségi épület földszintjén 120 főre tervezett étterem található, mely a mellette elhelyezkedő lounge-zsal összenyitva akár 250 fős, többfunkciós konferenciateremként is működhet. Az irodaépület szintjein kétoldalt találhatók az irodahelyiségek, s minden szinten közösségi tér is található teakonyhával, nyomtatóhelyiséggel. A belső terekben nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő természetes fényre, a tetőfelületekre pedig zöldnövényzetet telepítettek.

Fontos szempont volt, hogy alacsony energiaszintű épületet emeljenek. A zöldtető részt vesz a hőszigetelésben. Az épület villamosenergia-igényének jelentős részét a tetőn elhelyezett napelempark biztosítja. Az alacsony energiafelhasználás érdekében pedig a falakba épített felületfűtési/hűtési rendszereket alkalmaznak. Az irodaépület parkolójában pedig négy elektromos autótöltőt használhatnak ingyenesen a dolgozók.

Teljes cikk itt olvasható!