Az idén két gyógyszer is kiérdemelte a Év Gyógyszere Díjat

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság péntek délelőtti eseményén átadta az Év Gyógyszere 2018 Díjakat. Az idei díjátadón a krónikus lymphoid leukémia és a krónikus szívelégtelenség kezelésében alkalmazott gyógyszereknek ítélték oda a díjakat. 

Az Év Gyógyszere díjat 1996-ban alapította a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság azzal a céllal, hogy támogassa azoknak a korszerű és hatékony készítményeknek az elterjedését, amelyek nagy áttörést jelentenek valamely betegség gyógyításában, valamint hogy segítse új terápiás eljárások meghonosodását hazánkban. A díjra pályázó készítményeket a Társaság vezetőségi tagjaiból álló bíráló bizottság külső szakértők bevonásával értékeli, majd titkos szavazással dönt a nyertesekről. Az elismerést idén kivételesen két gyógyszer, a Janssen-Cilag Kft. és a Novartis Hungária Kft. egy-egy készítménye nyerte, mivel mindkettő egymástól teljesen eltérő indikációs területen egyedülálló, innovatív készítmény. 

Az Év Gyógyszere díjat minden évben a legkorszerűbb és leghatékonyabb készítmények nyerik el, amelyek valamely betegség gyógyításában nagy előrelépést jelentenek, és melynek fejlesztéséhez hazai kutatásfejlesztési tevékenység is hozzájárult. Idén a krónikus szívelégtelenség és krónikus lymphoid leukémia kezelésében átütő sikert elérő készítményeket díjaztuk” – mondta prof dr. Ferdinandy Péter, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság elnöke, a Semmelwies Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. 

2019.06.21. Az Év Gyógyszere díjátadó: Dr. Merkely Béla és Saliba Mireille.

A Janssen-Cilag Kft. gyógyszere új hatásmechanizmussal áttörést és sikert hozott több B-lymphocyta eredetű vérképzőszervi daganatos beteg (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) eddig reménytelennek tűnő helyzetében. A korábbi kemoterápiás kombinációs kezelések helyett a Janssen gyógyszere egy szájon át szedhető, kis molekulasúlyú kemoterápiamentes gyógyszer, ami a betegség progressziójának gátlását és a túlélés javulását is kínálja ezeknek a betegeknek. 

Az ibrutinib forradalmi áttörést jelentett több B-sejtes vérképzőszervi daganat (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) terápiájában. Megváltoztatta a krónikus lymphocytás leukémia kivizsgálási és kezelési stratégiáját és jelentősen megnövelte a betegek túlélési esélyeit. Az ibrutinibbel további hematológiai betegségekben és kombinációs kezelésekben jelenleg is folynak klinikai vizsgálatok.”- mondta prof. dr. Illés Árpád, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének igazgató-helyettese, a Hematológiai Tanszék vezetője. 

A Novartis Hungária Kft. új gyógyszere paradigmaváltást hozott a nagy társadalmi terhet jelentő krónikus szívelégtelenség kezelésében, amely bármely életkorban előforduló súlyos betegség. A kórkép az életkor előrehaladtával egyre több embert érint és a betegek fele meghal a diagnózis felállítását követő 5 éven belül. Az innovatív molekulakomplex kettős hatás-mechanizmusa révén a betegek életkilátásai számottevően javulnak, miközben visszanyerhetik az olyan hétköznapi aktivitásokhoz kapcsolódó képességeiket, mint önellátás, munkaképesség és sportolás. A 20%-os halálozáscsökkenés és a 21%-os szívelégtelenség miatti hospitalizáció csökkenése jelentős nemzetgazdasági hasznot nyújt, amely a munkaképes korú lakosság családi mindennapjait közvetlenül, valamint generációkon átívelően a nagyszülőkön keresztül is meghatározóan befolyásolja. 

„Ez a gyógyszer az elmúlt évtizedek legnagyobb áttörését jelenti a szívelégtelenség gyógyszeres kezelésében. Jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri halálozást és a kórházi felvételek számát, valamint egyértelműen javítja az életminőséget egy olyan betegségben, amelynek halálozási mutatói összevethetőek a rosszindulatú daganatos megbetegedésekével” – mondta prof. dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora.