Bezárták az egyik legnagyobb fővárosi gyógyszertárat

Be kellett zárni Budapest egyik csúcspatikáját, miután a gyógyszertár tulajdonrészeket átrendezô jogszabály összeugrasztotta a gazdáit. Naponta 100-1500 beteg válthatta be a receptjét december végéig a Déli Gyógyszertárban, a város egyik legrégebbi és az egyik legnagyobb forgalmú patikájában. Ám miután a tulajdonosok január elsején nem tudták a társasági szerzôdéssel igazolni, hogy a tulajdonjog több mint 50 százalékban patikusé, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi-Intézet (OGYÉI) hatósági eljárással 30 napra fölfüggesztette a gyógyszerforgalmazást.Ha a tulajdonosok január végéig nem tudnak egymással megegyezni, végleg lakat kerülhet az Alkotás utcában 1887 óta üzemelô patikára.
Az atv.hu információi szerint a bezárás hátterében az áll, hogy a gyógyszertár két tulajdonosa, az ND Invest Kft.-nek az ügyvezetôje, Kovács Balázs, illetve a gyógyszertárat vezetô személyi jogos gyógyszerész, Zorkóczyné dr. Halmai Gyöngyike nem tudtak megegyezni. Információik szerint a tulajdonrész sorsa váltott ki vitát közöttük, mert mindketten a saját családjuk egy gyógyszerész tagjának juttatva akartak megfelelni a 2017. január 1-jén életbe lépô törvénynek.A helyzet megoldására – mint azt Kovács Balázs elmondta – több kompromisszumos ajánlatot is tett, köztük a tulajdonrésze eladását, illetve tulajdonostársa teljes kivásárlását is felajánlotta, megoldás azonban lapzártánkig nem született.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>