Csehország vezető online drogériája belépett a magyar piacra

Gyógyszert nem szállítanak ki, a legnagyobb riválisokkal akarnak versenyezni

Elindította magyarországi szolgáltatását Csehország legnagyobb online dogériája, a Pilulka, és hamarosan az osztrák piacon folytatja a terjeszkedést – közölte a társaság.

A közlemény szerint a 2013-ban alapított online gyógyszer-kiskereskedelmi és csomagküldő cég több mint 600 termékkel kezdi meg a működését a magyar piacon, és a legnagyobb drogérialáncokkal készül felvenni a versenyt.

123rf.com

A rendeléseket az interneten és a Pilulka mobilapplikáción adhatják le a vásárlók. A magyar jogszabályokkal összhangban itthon sem receptre felírt, sem vény nélkül kapható gyógyszerek kiszállítását nem kérhetik.

A cég a magyarországi szolgáltatást a szlovák leányvállalat logisztikájára és raktárkészletére építi, idehaza kereskedelmi, marketing- és ügyfélszolgálati részleggel van jelen. A jövőben saját márkás étrend-kiegészítőkkel is megjelenhet.

A vállalatot egy cseh testvérpár alapította 2013-ban, azóta Csehország és Szlovákia legnagyobb internetesgyógyszertár-hálózatát építették ki. Négy éve a román piacon is jelen vannak. A csoport 145 millió euró árbevétellel zárta a 2021-es évet, ezen belül a cseh anyavállalat eladásai 35 százalékkal 97 millió euróra emelkedtek.

A Pilulka az első e-kereskedelmi vállalat, amelyet bejegyeztek a prágai értéktőzsdén. A cég árfolyama a 2020-as tőzsdei bevezetés óta négyszeresére emelkedett – áll a közleményben. (MTI)