EESZT mobiltoken regisztrálása és használata

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatás Tér (EESZT) szolgáltatásai folyamatosan fejlődnek annak érdekében, hogy minél inkább kiszolgálják a lakosság és az egészségügyi szakemberek igényeit. Ennek részeként fejlesztették ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szakemberei az EESZT MobilToken alkalmazást, melynek segítségével a szakmai felhasználók a személyi igazolvány használata nélkül is be tudnak lépni a térbe.

Az egészségügyi adatok védelme érdekében szükség van arra, hogy az EESZT rendszeréhez csak megfelelő biztonsággal azonosított felhasználók férjenek hozzá. Az egészségügyi dolgozók esetében ehhez eddig két dologra volt szükség: az elektronikus személyi igazolványra és a hozzá tartozó hatjegyű PIN kódra. A mobiltoken alkalmazás segítségével ezeket a rendszerbe beazonosított mobiltelefonunkkal és a hozzá tartozó hatjegyű PIN kóddal tudjuk kiváltani.

Az alkalmazás egyik előnye, hogy az eddigi egy helyett már két eszköz áll majd rendelkezésünkre az EESZT használatához. Így nem okoz majd például problémát, ha elfelejtjük magunkkal vinni vagy elvesztjük a személyi igazolványunkat. Emellett az eddigi tapasztalatok alapján a telefonos bejelentkezés kényelmesebb is az igazolvány használatához képest.

Annak érdekében, hogy minél többen ki tudják használni a mobiltoken nyújtotta lehetőségeket, összeállítottunk egy rövid útmutatót a rendszer regisztrációjához és használatához.

A regisztrációról lépésről lépésre az HGYSZ oldalán olvashat!