Együttműködés a rákkutatásban

A Boehringer Ingelheim együttműködik a Lupin gyógyszervállalattal a rákkutatás területén. A két cég stratégiai célként a KRAS gén mutációját tartalmazó gyomor- és bélrendszeri rákokra, valamint a tüdőrákra összpontosít, ahol jelenleg kiemelt szükség lenne hatásosabb terápiás lehetőségekre.  

A Boehringer Ingelheim és a Lupin Limited bejelentette, hogy licencbe adási, fejlesztési és forgalomba hozatali megállapodást kötött a Lupin MEK-gátló vegyületére (LNP3794), amely célzott terápiák alapja lehet a rák nehezen kezelhető típusaiban. Az együttműködés célja a Lupin első számú MEK-inhibitorának és a Boehringer Ingelheim egyik innovatív KRAS-gátló molekulájának együttes fejlesztése számos fajta onkogén KRAS-mutációt tartalmazó gyomor- és bélrendszeri, valamint tüdőrák kezelésére.

A Lupin új MEK-inhibitorára vonatkozó licenc megvásárlása lehetővé teszi, hogy saját, innovatív KRAS-gátló molekulánkkal együtt új, kombinált kezelési koncepciókat dolgozzunk ki, amelyek hatásosabb és tartósabb választ váltanak ki az aktivált KRAS-mutációval rendelkező daganatos betegekben, akiknek a kezelési lehetőségei jelenleg korlátozottak – mondta Norbert Kraut Ph.D., a Boehringer Ingelheim globális rákkutatásért felelős vezetője. Hiszünk benne, hogy ez az együttműködés jelentősen megerősíti a KRAS fejlesztési programunkat. Átfogó, az alapoktól induló megközelítéseket dolgoztunk ki az onkogén KRAS–RAF–MEK–ERK útvonal sikeres kezelésére. A mostani együttműködés a hosszú távú stratégiánk kulcsfontosságú eleme, melynek célja, hogy új terápiákat fejlesszünk a rák jelenleg nem kezelhető típusainak leküzdésére.

A teljes hírt a PharmaOnline oldalán olvashatja.