Évi 25 miilió eurót hozhat a Richter új gyógyszere

A piacra frissen bevezetett Terrosa forgalma 2023-ban érhet a csúcsra, a Richter abban az évben 25 millió euró bevételt céloz meg – írja a Világgazdaság.

A Richter várakozása szerint 2023 lehet a csúcs év a Terrosa készítmény értékesítésében – mondta a Világgazdaságnak Beke Zsuzsa, a társaság PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. A napokban bevezetett, a csontritkulás (oszteoporózis) kezelésére használt Terrosa éves értékesítése 25 millió eurós lehet 2023-ban, ez az összeg a Richter tavalyi árbevételének kevesebb mint 2 százaléka.

A készítmény nem preventív szer, csak azoknak írják fel, akiknek már volt csonttörésük, a bevezetése Magyarországon is elkezdődött, a támogatás lehetséges mértékéről egyelőre nincs hír.

Az úgynevezett bioszimiláris teriparatide-et a Richter nyolc évig fejlesztette a német Helm BioTeckel közösen. Beke Zsuzsa tájékoztatása szerint mostanáig 40 millió euró a fejlesztési költség.

A teljes cikk a Világgazdaságban olvasható.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>