Ezer táblagéppel segítik az innovatív gyógyszergyártók az otthontanulást

Ezer táblagéppel és mobilinternet-hozzáféréssel segíti az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

Az egyesület MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Holchacker Pétert, AIPM igazgatóját, aki elmondta, a fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatokat tömörítő szervezetként az AIPM elismeri és köszöni az egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, akik a lakosság biztonsága érdekében, sok kockázatot vállalva látják el feladataikat. Ezért az AIPM ezer prémium táblagéppel, valamint 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyákkal járul hozzá ezer egészségügyi szakdolgozó gyermekének korszerű és kényelmes online tanulásához.

Az innovatív gyógyszergyártók “teljes mellszélességgel” támogatják a járványügyi helyzet hatékony, sikeres és egységes kezelése érdekében bevezetett kormányzati intézkedéseket, és a szakterület felügyeletéért felelős hatóságok járványügyi tevékenységét. Kutatásvezérelt gyógyszergyártókként pedig minden rendelkezésre álló eszközzel, együtt dolgoznak a koronavírus (COVID-19) elleni küzdelemben.

Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke a járvány kapcsán tett konkrét lépésekről elmondta: az iparág szereplői azért dolgoznak, hogy a kihívások ellenére gördülékeny és folyamatos legyen minden magyar beteg gyógyszerellátása. Hozzátette, aktívan részt vesznek a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések összehangolt kutatásában és fejlesztésében.

Annak érdekében, hogy a Magyar Telekommal és a Samsung Magyarországgal együttműködésben megvalósuló közvetlen támogatás valóban a leginkább arra rászorulókat segítse az otthoni oktatásban, az 1000 darab táblagép összehangolt és hatékony elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik.