Felvásárolták a Richter amerikai partnerét

Júniusban jelentették be, hogy az amerikai gyógyszergyártó cég, az AbbVie 63 milliárd dollárért felvásárolja az Allergant, a cég részvényesei a hétfői, rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták az AbbVie felvásárlási ajánlatát, a tranzakció zárására várhatóan 2020 elején kerülhet sor. A többek között a Botox forgalmazásáról ismert Allergan értékesíti Egyesült Államokban a Richter fontos készítményét, a Vraylart is.

A tranzakcióval kapcsolatban a piaci szereplők valószínűleg abban bízhattak, hogy az ügylet segítségével az AbbVie diverzifikálhatja portfolióját, miután a vállalat legfontosabb készítményének, a Humirának szabadalma 2023-ban lejár az Egyesült Államokban és cég Európában már most is fokozott versenyhelyzettel néz szembe. Az AbbVie vezérigazgatója júniusban arról beszélt, hogy az Allergan megvásárlását részben a Humiraból származó bevétel tette lehetővé, az AbbVie vezére emellett hozzátette, hogy a Humira segítségével vásárolják meg azokat az eszközöket, amelyeket hosszútávon helyettesíteni tudják azt.

Az Allergan részvényesei az október 14-i, rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták a cég az AbbVie által történő felvásárlását, a tranzakció lezárására a hatósági jóváhagyások függvényében várhatóan 2020 elején kerülhet majd sor.

Az Allergan egyik legfontosabb terméke a Botox, amelynek értékesítéséből a cég tavaly 3,6 milliárd dolláros árbevételt realizált, emellett az Allergan forgalmazta a Richter Vraylar (cariprazine) készítményét az Egyesült Államokban. A Vraylar a Richter egy fontos készítménye, a társaság 2018-ban a készítmény után 75,9 millió eurós royalty bevételt kapott.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>