Globális kompetenciaközpontot adott át Budapesten a Sanofi

 A tervek szerint 2022 végére már 350-en dolgoznak a Sanofi tavaly bejelentett nemzetközi üzleti szolgáltató központjában (Sanofi Business Services Budapest Center),amelyet hivatalosan ma adtak át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében. Az újonnan megnyíló központban  7 nyelven nyújtanak üzleti támogatást a vállalatcsoport számos európai és észak amerikai egységei számára.

A XIII. kerület újonnan épült üzleti negyedében kialakított munkakörnyezet minden szempontból világszínvonalú: a digitális csúcstechnológia vívmányai és az emberközpontúság mellett nagy gondot fordítottak az inspiratív, közvetlen hangulatra, amelyről markáns designelemek és formabontó, a hagyományos irodai atmoszférától eltérő megoldások gondoskodnak. A 21. századi munkatérben minden a kis- és nagycsoportos együttműködésről szól, hogy a sokszínű, nemzetközi csapat minden tagja megtalálja az ideális helyszínt és a szükséges eszközöket éppen aktuális feladatához.

„Jelenleg 200 munkatársunk dolgozik pénzügyi, számviteli és munkavállalói szolgáltatások területen. Kollégáink  jövőbe tekintően olyan megoldásokon is dolgoznak amelyek ma még nem a mindennapi életünk részei, de nekik köszönhetően folyamatosan  a robotizáció eszközeivel a manuálisan végzett folyamatok is automatizálásra kerülnek majd. ” – fogalmazott Soóki-Tóth Balázs, az SBS vezetője.

„Ha valamikor, a jelen helyzetben kiemelt jelentőségű, hogy a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok melyik országot választják egy-egy új beruházásukhoz” – jelentette ki a hivatalos átadóünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető kiemelte, hogy a Sanofi hosszú évek tapasztalatára alapozottan döntött Magyarország mellett, ráadásul olyan tevékenységet hoz ide a kormánnyal hét éve stratégiai partnerkapcsolatot ápoló multinacionális cég, amellyel eddig nem volt jelen. „Magyarország listavezető Kelet-Közép-Európában a jelenleg itt működő 120 üzleti szolgáltató központtal, amelyeknek komoly szerepük van abban, hogy az eddig nagyrészt termelésorientált magyar gazdaság minél inkább tudásalapúvá váljon” – tette hozzá Szijjártó Péter.

Soóki-Tóth Balázs, az SBS vezetője és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter

Miközben kitért a vállalatcsoport azon terveire, amelyek szerint a szolgáltatóközpont  tevékenységét további üzletágakra és régiókra terjesztik ki, Soóki-Tóth Balázs megjegyezte, hogy az egység valódi kompetenciaközpontként működik: olyan innovatív műhelyként, amelyben a munkakörnyezet, az üzleti és kereskedelmi tevékenység, az üzleti adatkezelés továbbfejlesztésén, valamit a folyamatoptimalizáción dolgoznak globális szinten a szakemberek.

A gyógyszeripari világvállalat az új központtal együtt már öt telephellyel van jelen Magyarországon, ahol több mint 2000 embert foglalkoztat. Az új egység az egyike lesz a cégcsoport két ilyen jellegű globális létesítményének.