Gyógyszergyárat adtak át a Vajdaságban

Gyógyszergyárat, valamint gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemet, hűtőházat és lepárlót adtak át a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében Szabadkán és Palicson.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, néhány évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy gyógyszergyár épülhet Szabadkán a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően, hiszen alapvetően más irányt céloztak meg először a programmal – a mezőgazdaság, az ipar támogatása volt a cél. A gyógyszergyártás a világ legkomolyabb és technológiailag a legnagyobb kihívással járó gyártófolyamatát igényli, és már erre is képesnek bizonyult a vajdasági magyar közösség. Ez azt bizonyítja, hogy a vajdaságiak nemcsak azokban az iparágakban tudnak helytállni, amelyeknek hagyománya van a térségben, hanem olyanokban is, amelyek a világ élvonalában vannak.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>