Gyógyszerkutatót vett a Mitsubishi Tanabe Izraelben

A japán Mitsubishi Tanabe gyógyszeróriás 1,1 milliárd dollárért (mintegy háromszázmilliárd forintért) megvette az izraeli NeuroDerm gyógyszerfejlesztő céget – jelentette a TheMarker, a Háárec című újság gazdasági melléklete.

A kevesebb mint nyolcvan alkalmazottat foglalkoztató, mindeddig szinte ismeretlen NeuroDerm magas ára a TheMarker szerint meglepte az izraeli gazdasági élet szereplőit, mert eddig nem dicsekedhetett eladásokkal, sőt még csak elfogadott termékkel sem. Ez volt az egészségügy területén Izraelben megkötött eddigi legnagyobb üzlet.
A NeuroDerm kutatásai olyan gyógyszerek kifejlesztését szolgálják, amelyek mérséklik a központi idegrendszeri betegségek, elsősorban a Parkinson-kór tüneteit.
A cég a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap szerint a már létező gyógyszerek átalakításával azt célozza, hogy radikálisan megváltoztassa e betegségek kezelését.
A terméket előrehaladott klinikai teszteken próbálják ki jelenleg Európában és Amerikában, a Mitsubishi Tanabi Pharma azt reméli, hogy már 2019-ben piacra dobhatják. (MTI)

 

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>