Hatvani beruházásokat segített az ETP

Gyógyszeralapanyag- és csomagolásgyártó kapacitást fejlesztett két cég

Az Egészségipari Támogatási Program (ETP) részeként 1,2 milliárd forint összértékű egészségipari fejlesztés valósult meg Hatvanban, a gyógyszereket, étrendkiegészítőket gyártó Bioextra Zrt., valamint a csomagolóipari termékeket előállító Nordfilm Packaging Kft. telephelyén.

Lónyai Pál, a Bioextra Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója cége projektzáró ünnepségén elmondta: több mint 30 éve működő családi vállalkozásuk egy 540 millió forintos beruházásnak köszönhetően megkétszerezte gyógyszeralapanyag-gyártó kapacitását. A fejlesztéshez a kormány 430 millió forint támogatást nyújtott, ami lehetővé teszi a társaság eddiginél hangsúlyosabb exportpiaci jelenlétét.

MTI/Komka Péter

Nagy-Kaszap László, a Nordfilm Packaging Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója azt mondta, a koronavírus-járványra egy kontakt nélküli használatot lehetővé tevő kézfertőtlenítő-csomagolás kifejlesztésével válaszoltak, melynek gyártását a most átadott, 350 négyzetméteres új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat.

Az előállított csomagolások teljesen újrahasznosíthatók.

A várhatóan 25 új munkahelyet teremtő, csaknem 630 millió forintos beruházást a kormány félmilliárd forint támogatással segítette. Az ügyvezető szerint a társaság idei, várhatóan 2 milliárd forintot meghaladó árbevétele reményeik szerint 2022-ben megduplázódik, a fejlesztésnek is köszönhetően.

A beruházások átadóünnepségén ott volt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki közölte, az ETP mérlege eddig 87 milliárd forintból, 66 milliárd állami támogatással 83 megvalósult, illetve folyamatban lévő beruházás, melyek 6000 munkahelyet védtek meg. (MTI)