Hiánypótló könyv jelent meg az egészségügyi marketingről

A kézikönyv felöleli az egészségügy minden területét

Hogyan változtatta meg a Viagra a gyógyszermarketinget? Mit tehet a marketing az oltásért? Mire épül az 50 felettieknek szóló óvszermarketing? Mi az az abortuszturizmus? Mi a sikeres egészségügyi kampányok tízparancsolata?

Dr. Katona Norbert egyetemi docens, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) tagozatvezetője és dr. Szabó Rita egészségügyimarketing- és pr-specialista, lapunk rendszeres szerzője, hiánypótló kézikönyvbe foglalta az egészségügyi marketing és pr összes fontosabb témakörét.

Az egészségügyi termékek előállítása és a szolgáltatásnyújtás az utóbbi években többféle okból egyre inkább előtérbe került, így ennek a szektornak a marketing- és kommunikációs tevékenysége is kiemelt szakmai figyelmet kap – írja a kiadvány ajánlásában Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke. Hiányzott már egy olyan könyv, amely mindezt rendszerezett módon tárgyalja.

Bár a marketing és a pr alapelvei mindenütt ugyanazok, az egészségügy sajátosságai megkívánják, hogy önállóan foglalkozzunk vele, hiszen itt még a marketingmix, a 4P is más. Míg például a klasszikus termékmarketingben a 4P a product (termék), price (árképzés), place (értékesítési hely) és promotion (kommunikáció), addig

az egészségügyi marketingben a 4 kiemelt elem: patients (páciensek), professional healthcare administrators (szakmailag felkészült egészségügyi szervezők), policy makers (szabályozók és döntéshozók) és promotion (kommunikáció)

– emeli ki a könyv szakmai lektora, az előszó szerzője, dr. Papp-Váry Árpád egyetemi docens, a szövetség alelnöke.

A szerzők kiemelt figyelmet szentelnek az online marketingkommunikációs eszközöknek: megismerhetjük, hogy mi a fogyasztók mára alapvetővé vált elvárása az online térben, milyen közösségimédia-eszközöket és hogyan érdemes használnunk, illetve hogyan kell kezelni egy krízist. Bemutatják továbbá, hogy mekkora szerepe van az employer brandingnek, azaz a munkaadói márka építésének, valamint az eredményes és partneri kapcsolatnak a munkavállalókkal, az egészségügyben dolgozókkal. A könyv ugyanakkor nemcsak a közelmúlt és a jelen kihívásaira keresi a választ, hanem a jövőbe is mutat, ahol már a digitális orvoslás mellett megjelennek a metaverzum lehetőségei is.

Az esettanulmányok, valamint a marketing és a pr ismert szakembereivel készített interjúk számtalan ötlettel, példával mutatnak irányt, felölelve az egészségügy minden területét, beleértve a kórházakat, magánklinikákat, praxisokat, gyógyszercégeket, gyógyszertárakat, kiegészítő szolgáltatókat, illetve az alapítványokat és betegszervezeteket.

A könyv a Medicina Kiadó gondozásában jelent meg, online is megrendelhető.