Új elnököt választott a Magyar Vöröskereszt

Fodor Antalné 1972 óta tagja a szervezetnek

Új tisztségviselőket választottak a Magyar Vöröskereszt vezetőségébe a segélyszervezet múlt hétvégén tartott kongresszusán, az új elnök Fodor Antalné lett.

A Vöröskereszt hétfői közleményében az áll: a pénteken és szombaton, Esztergomban tartott XV. kongresszuson a szervezet elnökének Fodor Antalné Pest megyei küldöttet választották. Az alelnöki pozíciókat Fábián Károly és Breitenbach Géza országos vezetőségi tagok töltik be. Fodor Antalné 1972 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek, 2008-ban a Pest megyei szervezet vezetőségi tagjának, majd 2012-ben megyei elnöknek, 2016-ban országos alelnöknek választották.

Magyar Vöröskereszt

Az eseményen az elnökség értékelte az elmúlt öt év tapasztalatait és eredményeit. Az eddigi elnök, Göndöcs Zsigmond, aki 2012 óta vezette a szervezetet, a Magyar Vöröskereszt koronavírus-járvány alatt végzett tevékenységét emelte ki. A kongresszus második napján egyebek mellett ismertették a Vöröskereszt és Vörösfélhold Nemzeti Társaságok Szövetségének következő tíz évre szóló stratégiáját. (MTI)