Jól halad az oltás, nincsenek szövődmények

A Dél-pesti Centrumkórházban riasztóval védve tárolják a Covid-vakcinákat

Jól halad a koronavírus elleni védőoltások beadása a Dél-pesti Centrumkórházban, vasárnap 225 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát, és azóta egyetlen esetben sem alakult ki szövődmény – mondta a kórház főigazgatója hétfőn az M1-en.

Vályi-Nagy István arra figyelmeztette a kórházakat, hogy biztonságos, őrzött helyen tárolják az oltóanyagot. A szombaton érkezett vakcinákat a Dél-pesti Centrumkórházban ráccsal lezárt, riasztóval és kamerával felszerelt helyiségben tárolják. Az interneten vásárolt vakcina nagy eséllyel nem valódi, fontos, hogy senki ne vásároljon ellenőrizetlen helyről oltóanyagot – tette hozzá.

A Pfizer-BioNTech vakcinája a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában

A Pfizer-BioNTech vakcinája a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában
MTI/Czeglédi Zsolt

A nemrég Nigériában azonosított új koronavírus-mutációról Vályi-Nagy István azt mondta, nem jár súlyosabb tünetegyüttessel, de könnyebben terjed az Európában elterjedt változatnál. Hasonlóan egy korábban Angliában észlelt mutációhoz, a vírus Afrikában észlelt új variánsa is inkább a fiatalok körében terjed.

Gyógyszer is érkezik

A főigazgató közölte, a fertőzöttek kezelésében használható új, passzív immunizáló amerikai gyógyszerből az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Dél-pesti Centrumkórház együttműködése révén sikerült több ezer darabot rendelni. A szállítmány január elejére várható. (MTI)