Kanadai engedélyt szerzett a Richter cariprazine-ja

A vállalat egyik legfontosabb gyógyszere már számos országban jelen van

A Richter Gedeon partnercége, az AbbVie engedélyt szerzett a Kanadai Egészségügyi Hatóságtól (Health Canada) az amerikai piacon Vraylar néven kapható cariprazine-ra, az I. típusú bipoláris betegség és a skizofrénia kezeléséhez felnőtteknél – közölte a Richter.

“Újabb fontos mérföldkő jelzi, hogy az I. típusú bipoláris betegségben és skizofréniában szenvedő betegek számára a cariprazine kezelési alternatívát nyújt” – idézi a cég közleménye Greiner Istvánt, a Richter k+f igazgatóját. A közlemény szerint 2,2 százalékra becsülik azon kanadai polgárok arányát, akik életük során tapasztalják az I. típusú bipoláris betegség tüneteit. Ez az állapot hasonló arányban léphet fel férfiaknál és nőknél. A skizofrénia mintegy 300 ezer kanadai beteget érint.

A cariprazine hatóanyagú Vraylar a Richter és az AbbVie közös fejlesztése. Az AbbVie felelős a termék Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Tajvanon és egyes latin-amerikai országokban (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela) történő értékesítésért. (MTI)