Ma leáll a Chinoinban a munka

Megtörtént a hétfői tárgyalás a Sanofi és dolgozói között. A cég szeretné, ha munkásai elégedettek lennének, így hajlik a megegyezésre. Ennek ellnére ma két órára leáll a munka több telephelyen is.

A tárgyalások nyomatékosítása céljából a VDSZ 2019. április 9-én 13:00 és 15:00 óra között három telephelyen (Újpesten, Veresegyházon és Csanyikvölgyben) kétórás figyelmeztető sztrájkot tart. A vállalat a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartja. A következő tárgyalás időpontja 2019. április 9. 14:00 óra.

A munkáltató egyoldalú, három százalékos differenciált béremelését elfogadhatatlannak tartják a dolgozók. Ha nem sikerül hétfőn megállapodni, akkor leáll a munka a Chinoinban.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke, Székely Tamás az ATV Start című műsorában jelentette be, hogy ha nem sikerül hétfőn megegyezni a munkáltatóval, akkor kedden akkor két órára valószínűleg teljes leállás lesz a gyárban.

A VDSZ elnöke azt is elárulta, hogy a mostani tervek szerinti három százalékos emelésnél jelentősen többet, legalább nyolc százalékot fognak követelni.

“Bízunk benne, ha a munkáltató látja mekkora a sztájk-támogatottsága, hamar meg tudunk állapodni, természetesen mi is a megállapodásra törekszünk.” – tette hozzá Székely.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>