Két és félmilliárdból fejleszti raktárait a Phoenix Pharma

Automatizálja a folyamatokat a gyógyszer-nagykereskedő

A Phoenix Pharma Zrt. digitalizációs stratégiája részeként 2,5 milliárd forint értékben végez a hazai gyógyszer-nagykereskedelemben egyedülálló mértékű raktártechnológiai fejlesztést három telephelyén.

Polgáron és Kecskeméten már meg is kezdte működését a raktári folyamatok optimalizálása érdekében telepített új komissiózó automata, Fóton még tart a beruházás – derül ki a cég közleményéből.

A Phoenix Pharma Zrt. országszerte 6 kereskedelmi központból szolgálja ki partnereit, és mostanra szükségessé vált a tevékenység automatizáltságának növelése. „Felelősségünknek, egyben piacvezető pozíciónkkal járó kötelességünknek tekintjük a minőségi gyógyszerellátás hosszú távú fenntartását Magyarországon. Ennek egyik kulcsa a három kereskedelmi központunkat érintő, összesen 2,5 milliárd Ft értékű raktártechnológiai beruházás-sorozatunk” – idézi a közlemény Kaló Tamás vezérigazgatót.

A cég a polgári telephelyen több mint 1 milliárd forint, míg a kecskemétin mintegy 500 millió forint értékű fejlesztés keretében korszerű raktártechnológiát telepített, és Polgáron a raktár alapterületét is bővítette.

Mindkét központból naponta több mint 3000 láda gyógyszert szállítanak ki a gyógyszertárakba és kórházakba.

A raktármodernizációs program harmadik eleme Fóton valósul meg, a fejlesztés költségét itt is saját forrásból fedezi a vállalat.