Kiváló gyógyszertári asszisztenseket keresnek

A felkészült, lelkiismeretes gyógyszertári asszisztensek kiemelkedő szakmai és gyakorlati tevekénységének elismerésére alapított díjra augusztus 31-éig jelölhetik a kollégákat.

2017-ben az Egis Gyógyszergyár Zrt. díjat alapított, amelynek célja a szakmailag jól felkészült, lelkiismeretes gyógyszertári asszisztensek kiemelkedő szakmai és gyakorlati tevekénységének elismerése.

A Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díj annak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarai tagnak adományozható, aki a lakossági és a fekvőbeteg gyógyszertár ellátásban működő gyógyszertári asszisztens munkakörben tevékenykedik.

Kiemelkedő szakmai tevékenységnek tekinthető: a kiemelkedő szakmai tudás, a szakma iránti elhivatottság, a gyógyszertár/intézet munkájában való kiemelkedő teljesítmény, a kiemelkedő önálló szakmai munka, a szakmai kompetenciák betartásával, folyamatos képzésben, továbbképzésben való részvétel, jó munkatársi kapcsolat és lojalitás a munkahely iránt, kiváló kommunikáció és empatikus magatartás a betegekkel.

A Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díj évente 6 fő részére adható át. A jelölést a pályázati felhívás mellékletében található felterjesztési lapon kell benyújtani a Magyar Gyógyszerészi Kamara területi szervezeteihez. A felterjesztési lap letölthető a MESZK honlapjáról.

A díjazottak személyére való felterjesztést bármely személyi jogos kamarai tag gyógyszerész és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Területi Szervezete tehet a Magyar Gyógyszerészi Kamara területi szervezeténél, az MGYK kamarai területi elnökének címezve 2019. augusztus 31-ig.

A MESZK területi szervezete által felterjesztett asszisztens munkáltatójának, azaz a felelős személyi jogos gyógyszerészének támogatása is szükséges. A beérkezett javaslatokról az MGYK Területi Szervezetek Elnökeinek Értekezlete dönt a MESZK Országos Elnökségének véleményének kikérésével.

A díjakat ünnepélyes eredményhirdetés után a Magyar Gyógyszerészi Kamara Köztestületi Napok rendezvényén adják át.