Kivonul a Richter Romániából

A nem a fő tevékenységi körébe tartozó üzleteit adja el

A Richter Gedeon Nyrt. eladja a romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát – jelentette be a gyógyszergyártó.

A közlemény szerint a Richter és a Dr. Max BDC, s.r.o. bejelentették, hogy a Richter romániai leányvállalata, az Armedica Trading S.R.L., amelyben a Richter közvetett részesedéssel bír, részvény-adásvételi szerződést írt alá, a Mediplus Exim S.R.L.-lel, a Dr. Max Csoport tagvállalatával a Richter Csoport romániai nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet lebonyolító üzleti érdekeltségei (Pharmafarm S.A., Gedeon Richter Farmacia S.A.) eladásáról.

A közlemény idézi Orbán Gábort, a Richter vezérigazgatóját, aki szerint azzal, hogy a Richter a nem fő tevékenységi körébe tartozó üzletrészektől megválik, lehetővé válik, hogy azokra a tevékenységekre fókuszáljon, amelyek kiemelten fontosak a vállalatnak. Az ügyletet még jóvá kell hagynia a román versenyhatóságnak, a vevőnek fizetnie csak ezután, a tranzakció zárásakor kell .

A Dr. Max Csoport a kiskereskedelmi szegmensben Dr. Max és Sensiblu márkanevek alatt több mint 760 gyógyszertárral vesz részt, és az import és disztibúciós tevékenységek piacán is az egyik legmeghatározóbb szereplő, Mediplus vállalatán keresztül több mint 3 ezer gyógyszertárnak szállítva árut. Összesen 2300 gyógyszertárat működtet 16 ezer alkalmazottjával, és mintegy 8 millió csehországi, szlovákiai, lengyelországi, szerbiai, romániai és olaszországi vásárlót szolgál ki, árbevétele meghaladja a 3 milliárd eurót. (MTI)