Lehúzza a rolót Békéscsabán a Hungaropharma

A Hungaropharma bezárja békéscsabai raktárát – közölte a Világgazdasággal Feller Antal, a gyógyszer-nagykereskedő cég vezérigazgatója. A kényszerű lépést a gyógyszerpiacot érintő kormányzati megszorítások és a gyógyszerforgalom várható, európai szintű csökkenése tette szükségessé. E döntés következtében körülbelül száz ember munkahelye szűnik meg a békési megyeszékhelyen.

A vállalat már tavaly új logisztikai stratégiáját dolgozott ki és vezetett be. Ennek első lépéseként 2011-ben a pécsi kereskedőházukat zárták be. A dunántúli patikákat azóta Kaposvárról és Veszprémből látják el gyógyszerrel. A békéscsabai kereskedőházból utoljára várhatóan a harmadik negyedév közepén szállítanak árut; ezt követően a keleti országrész gyógyszertárait Miskolcról és Debrecenből látják el a szükséges gyógyszerekkel, ahogy a fővárosi és az ahhoz közeli településeket pedig a budapesti raktár szolgálja ki.

A működési költségeket a cég annak érdekében csökkentette, hogy megőrizhesse az ellátás színvonalát, illetve a patikáknak adott kedvezményeket.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>