Megérkezett az újabb vakcinaszállítmány

Az eddig beoltott 2000 egészségügyi dolgozó nem tapasztalt mellékhatást

Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra – jelentette kedden az M1. 39 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került.

Az egyetemre érkezett vakcinával egészségügyi dolgozókat oltanak be. Közülük már mintegy kétezren kapták meg az oltást, és eddig senkinél nem alakult ki komolyabb mellékhatás. Az oltást három héttel később megismétlik, mert csak így alakul ki a teljes védettség.

MTI/Komka Péter

Az oltóanyagot mínusz 80 Celsius-fokra hűtve szállították, és ezen a hőmérsékleten tárolják tovább egy speciális fagyasztószekrényben. A Pfizer-BioNTech vakcinájából összességében 4,4 millió adag érkezik Magyarországra.

A csatorna híradójában később beszámoltak arról is, hogy a Kistarcsán lévő Pest Megyei Flór Ferenc Kórházba is megérkezett az oltóanyag. A kórház főigazgatója azt mondta, 1950 adagot kaptak, melyeket azonnal elkezdenek beadni a dolgozóknak. Trombitás Zoltán szerint kollégáinak valamivel több mint harmada jelentkezett egyelőre az oltásra. (MTI)