Milliárdokból bővít a Goodwill Pharma Szegeden

A beruházással jelentősen megnő a cég gyártókapacitása

A Goodwill Pharma Zrt. több mint 3,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást valósít meg Szegeden, európai uniós támogatással – közölte a vállalat.

Az étrendkiegészítőket és gyógyszereket forgalmazó cég a beruházásához 1,766 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatáshoz jutott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz Magyar multi program forrásából. A projekt várhatóan 2024 végére készül el.

123rf.com

A fejlesztést három szegedi helyszínen hajtják végre. Bővítik nagykereskedelmi raktárat, valamint átalakítanak egy négyszintes irodaházat, ahová átkerül a cég központja. A jelenlegi központot multifunkciós épületté alakítják, helyet kap benne egy folyékony formulákat gyártó üzem, egy minőségellenőrző laboratórium és egy gyártó részleg, ahol a gyógynövényes készítményeket fogják gyártani.

A beruházás részeként beszereztek a gyártási kapacitás növelésére alkalmas tablettakészítő gépet, amellyel a jelenlegi közel 100 termékük gyártását a duplájára tudják emelni. Egyebek mellett minőségbiztosítási laboratóriumi mérőműszereket is vásároltak – idézte az MTI Jójárt Ferencet, a vállalat tulajdonosát.

A Goodwill Pharma 1997 óta működik, C-vitamin termékeket, különféle gyógyszereket és étrend-kiegészítőket forgalmaz, valamint speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket fejleszt. Képviselete van Szerbiában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Szlovákiában, Csehországban és Romániában. (MTI)