Nem vonták meg a támogatást a népszerű tápszertől

Csak a tájékoztatás volt nem megfelelő

Pár nappal ezelőtt a Népszava írt arról, hogy az egyik legnépszerűbb, tejfehérje-allergiás babáknak készült tápszer körül nagy a káosz, és hogy megvonták a támogatást a terméktől. Káosz valóban volt, de a támogatás nem került megvonásra.

Óriási káosz, támogatásmegvonás és a patikai pénztárnál sokkolódó anyukák – így jellemezte azt a helyzetet a Népszava, ami a tejfehérje-allergiás gyerekek számára felírt egyik legnépszerűbb tápszer körül alakult ki szeptember 1-je után.

Az igazság azonban az, hogy a terméknek új törzslapja lett. Ez annyit jelent, hogy amikor a patikában lehúzták a vonalkódot a régi törzslap jött be, amiről már valóban törölték a támogatást, ám helyette a készletet már át kellet volna tenni az új törzslapra, amin viszont ugyanúgy ugyanolyan mértékben szerepel a támogatás.

„Nem történik olyan, hogy egy termék támogatása egyik napról a másikra megszűnik – mondja Nagy Gabriella gyógyszerész, a Tükör Patika tulajdonosa. – A hiba ott történt hogy az illetékesek nem tájékoztatták a patikákat a változásról, arról, hogy új törzslapra kell átvinni az árukészletet.”

Ebből adódott a káosz, és az hogy több helyen a szülők tízszeres áron jutottak hozzá a termékhez. Ha valakivel ez történt, menjen vissza a számlával a patikába és hívja fel figyelmüket a tévedésre.