Robottechnológiával újult meg a Béres gyártósora

A fejlesztési költség közel felét a kormány állta

Új gyártórészleget avattak fel a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén. Bővült az úgynevezett tisztatéri gyártóterület, nőtt a raktárkapacitás, valamint új termelő- és laboratóriumi eszközöket üzemeltek be. A átadáson jelent volt Varga Mihály pénzügyminiszter írja közleményében a cég.

A 6,7 milliárd forintos beruházásban a Béres 2050 négyzetméterrel növelte tisztatéri gyártóterületét. Vezérterméke, a Béres Csepp gyártására robottechnológiás gyártósor telepítettek. A fejlesztést a kormány 3 milliárd forinttal támogatta.

“A betegségek megelőzése könnyebb, mint a gyógyításuk, hirdette édesapám, idősebb dr. Béres József.

Ez a szemlélet, a prevenció fontossága, mondhatjuk, létfontossága – sajnálatos módon az utóbbi év egészségügyi próbatételei miatt is kikényszerítetten – mára közhely. Napjainkban különösen felértékelődnek az egészségmegóvás módszerei, lehetőségei” – mondta az avatáson dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

MTI/Marjai János

Varga Mihály az erős magyar gyógyszeripart nemzetgazdasági érdeknek nevezte, melynek teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország. “A Béres Gyógyszergyár évtizedek óta biztos pont a magyar emberek életében” – jelentette ki a miniszter.

Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyártója 1995-ben vásárolta meg szolnoki telephelyét. Az elmúlt 25 év összesen 15 milliárd forintot meghaladó értékű beruházásai (ingatlanfejlesztés, gép- és eszközbeszerzések) mellett a foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről 402 főre emelkedett – áll a közleményben.