Súlyos bírságot fizethet a Bayer gyógyszeróriás

Pert vesztett a Bayer német gyógyszer- és vegyipari óriás, valamint német versenytársa a BASF abban az eljárásban, amelyet egy Bill Bader nevű gazdálkodó azért indított, mert állítása szerint a két cég által gyártott dikamba tartalmú gyomirtó okozta a 405 hektáron termesztett barackfái pusztulását – írta az Index a BBC hírére hivatkozva.

A német gyógyszer- és vegyipari óriás, a Bayer 2018-ban 60 milliárd dollárért vásárolta fel azt a gyomirtóiról és génmódosított vetőmagjairól ismert Monsanto vállalatot, amelynek nem csak nagyon rossz a híre a világban, de számos per is zajlik ellene, leginkább olyanok, amelyekben emberek azt állítják, a Monsanto Roundup nevű gyomirtója miatt betegedtek meg – olvasható a portál cikkében.

A BBC híre szerint egy Bill Bader nevű gazdálkodó azért indított pert a Monsanto ellen, mert állítja, azért mentek tönkre a Missouri államban, 405 hektáron termesztett barackfái, mert a szél átfújta a dikamba nevű gyomirtót a szomszédok földjéről a földjére. Ezt a gyomirtót a Monsanto, illetve most már a Bayer és német versenytársa, a BASF gyártja és árulja, ezért Bader mindkét céget beperelte.

Forrás és teljes cikk: napi.hu

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>