Szorosabb partnerségben az MSD és a győri kórház

Klinikai vizsgálatokban, szakmai képzésekben együttműködnek

Az MSD magyarországi leányvállalata stratégiai megállapodást írt alá a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal (PAEOK). Az együttműködés szorosabbra fűzése előmozdítja a közös kutatás-fejlesztési tevékenységet és segíti a betegek innovatív terápiákhoz való korai hozzáférését.

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és az MSD már régóta együttműködik a klinikai kutatásokban. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít az MSD klinikai vizsgálataira, és rendszeres visszajelzést ad ezekről, az MSD pedig az innovatív klinikai vizsgálati technológiák mellett szakmai tanácsadással és képzésekkel is hozzájárul a program sikeréhez – írja közleményében a cég.

„Örömünkre szolgál, hogy az együttműködésünk új szintre lép a PAEOK-kal, amely Magyarország egyik meghatározó regionális egészségügyi centruma, elismert klinikai vizsgálati kutatóhely. A megállapodás célja, hogy a klinikai vizsgálatok célzott erőforrás-ráfordítással, rendszeres, vezetői szintű kapcsolattartással, széleskörű információmegosztás és a fő teljesítménymutatók összehangolt követése mellett valósuljanak meg, tehát még hatékonyabban szolgálják a betegek érdekeit” – idézi a közlemény dr. Barótfi Szabolcsot, az MSD magyarországi klinikai kutatási igazgatóját.

Az MSD-nek jelenleg 78 aktív kutatása zajlik 300 helyszínen, több mint 800 alany bevonásával, főként onkológiai területen. Vannak kutatásai a cukorbetegség, a szív-érrendszeri betegségek, valamint a központi idegrendszeri megbetegedések terén is. Barótfi Szabolcs hozzátette, a szakmai kapcsolatok magasabb szintre emelése, valamint a kölcsönös információcsere érdekében céljuk további keretszerződések és stratégiai együttműködési megállapodások megkötése egyéb egészségügyi intézményekkel is.

Az MSD idehaza az egyik legnagyobb k+f beruházónak számít, évente 2-3 milliárd forintot fektet klinikai vizsgálatokba.