Bő egytonnányi potencianövelőt foglaltak le Ferihegyen

A címzettnek nem volt a gyógyszerek behozatalához szükséges engedélye

Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubajból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A csomagot egy magyarországi vállalkozás részére adták fel, a kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntetve fel. A szállítmány ellenőrzésekor felvetődött, hogy a vállalkozás a mintegy 470 ezer potencianövelő és vágykeltő tablettát (Kamagra) engedély nélkül importálta – ismertette a vámhivatal.

123rf.com

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

A szállítmány címzettje azt állítja, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem Szerbiába akarta szállítani. A vállalkozás nem rendelkezik gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért a a NAV lefoglalta a szert, és illegális nemzetközi kereskedelem megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tett. (MTI)