Tovább bővül az Egis körmendi telephelye

Azt várják a beruházástól, hogy hatékonyabb és gazdaságosabb lesz a termelés

Összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitásait a következő években az Egis Gyógyszergyár Zrt. a körmendi telephelyén. A cég a fejlesztéseket saját tőkéből és 1,2 milliárd forint kormányzati támogatásból valósítja meg – jelentette be Poroszlai Csaba vezérigazgató.

Az előző években indított kezdeményezésekhez illeszkedő fejlesztések több értékteremtő folyamatot érintenek. A beruházások eredményeképp a technológiai előrelépés mellett bővülnek a kapacitások, nő a termelés hatékonysága, ezzel összefüggésben pedig a társaság rugalmasabban reagálhat a változó piaci igényekre – írja közleményében az Egis.

„Az elmúlt három év alatt három új üzemet adtunk át Körmenden és további kapacitásbővítő beruházásokat szándékozunk megvalósítani ezen a telephelyen”

– érzékeltette a fejlesztési csomag jelentőségét és a vállalat Körmend városa melletti elkötelezettségét Poroszlai Csaba. Hozzátette, a körmendi gyáregységben évi közel 100 millió doboz gyógyszer, az Egis-késztermékek csaknem 60 százaléka készül.

Fotó: Egis

A tablettaüzem, valamint a 2021 őszén átadott, 2 milliárd forintból létesült csomagolóüzem fejlesztése mellett lehetővé válik a galenikus készítmények gyártási infrastruktúrájának megújítása és új minőségbiztosítási laboratóriumok létesítése is. A 2019-ben 5 milliárd forintos beruházással felépült galenikus üzemben a már meglévő berendezések mellé új, korszerű gépsorokat telepítenek. Így várhatóan hatékonyabb és gazdaságosabb lesz a termelés, valamint lehetőség nyílik arra, hogy egyes, már bevált termékek új csomagolásban kerüljenek a betegekhez.

A tavaly 3,1 milliárd forintos beruházással létrehozott – speciális gyártási körülményeket igénylő termékek előállítására szolgáló – készterméküzem tevékenységének támogatására analitikai és mikrobiológiai laborok is létesülnek.