Tovább pályázhatnak a kisboltok a gyógyszerárusításra

Meghosszabbítják a Magyar Falu Program pályázati határidejét

Az eredetileg megjelölt határidőnél két héttel tovább, június 28-áig lehet benyújtani az egyedi kérelmeket a falusi kisboltok támogatására a Magyar Falu Program keretében – közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A program negyedik pilléreként meghirdetett 48 milliárd forintos pályázat a kétezer lélekszám alatti településeken működő boltok fejlesztését és a korábban bezárt egységek újranyitását segíti. A támogatást infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és foglalkoztatáshoz igazodó bértámogatásra lehet felhasználni.

123rf.com

Az erről szóló kormányrendelet értelmében az említett üzletek egyebek mellett vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazásával is foglalkozhatnak. A gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy szövetkezetek a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül adhatják be igényléseiket.

A falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet megtalálható a kormányzati portálon és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, ahol a kérelmek beadásához segítséget nyújtó útmutató és egy gyakori kérdéseket tartalmazó összefoglaló is elérhető – írta a kormánybiztos. (MTI)