Tovább terjeszkedik a Doktor24

A magán-egészségügyi szolgáltató a Dél-Alföldön folytatja a hálózata kiépítését

A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató megvásárolta a dél-alföldi régió piacvezető egészségügyi szolgáltatóját, a MediTeam Zrt-t. A cég ezzel Dél-Magyarország egészére kiterjeszti szolgáltatásait.

A Doktor24 közleménye szerint az akvizíciót az Union Vienna Insurance Group Zrt.-vel közös leányvállalatán, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül hajtotta végre. A vételárat nem közölték.

A MediTeam Szeged egyik legrégebben működő, 1995-ben alapított egészségügyi szolgáltatója, amely az ország egész területén biztosít foglalkozás-egészségügyi alap- és szakellátást, több mint 800 szerződött partner, valamint 32 ezer munkavállaló számára. Szegedi magánklinikája, a MediCenter Szakorvosi Intézet mintegy 500 négyzetméteren, 14 rendelőben, 40 egészségügyi szakterületen kínál ellátást. A MediTeam 200 közreműködő munkatárssal összesen több mint 50 ezer ügyfelet lát el évente. 2021-es árbevétele meghaladta a 670 millió forintot.

A szegedi magán-egészségügyi szolgáltató csatlakozásával az ország lakosságának több mint fele, 5,2 millió ember egy órán belül el tud jutni a Doktor24 valamelyik klinikájára, amellett Szeged alternatívát kínál a Szerbiában, Romániában élő magyaroknak is, ha orvosi ellátásra van szükségük – idézi a közleménx Lancz Róbertet, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatóját.

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 több mint 1000 orvossal és szakdolgozóval, félszáz szakterületen, 7 városban, 11 helyszínen, több mint 100 rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak. (MTI)