Tőzsdére lépett a Naturland Holding

Nemzetközi terjeszkedést tervez a vállalat

Nyilvános piacra lépett a Naturland Holding: a társaság 13,6 millió darab, egyenként 100 forint névértékű, dematerializált törzsrészvényt vezetett be az Xtend piacon – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A közlemény szerint Ásványi Tibor, a Naturland Holding Nyrt. alapítója, igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a cég tőzsdére lépése igazi mérföldkő, amely megkülönbözteti őket versenytársaiktól, és lehetőséget ad a nemzetközi terjeszkedésre. Jelezte azt is, hogy reményei szerint fogyasztóik nemcsak a készítményeik vásárlói, hanem a tőzsdén keresztül a társaság tulajdonosai is lesznek.

123rf.com

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a gyógyszeripar a tőzsde szabályozott piacain jelentős múltra tekint vissza, a középvállalati szegmensben a Naturland az első ilyen profilú társaság. A vállalat sikeresen pályázott a tőzsdei bevezetés előtt a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös Mentor Programjára, amely a középvállalatokat anyagilag és szakmailag is segíti a tőzsdére lépésben.

A Naturland fő tevékenysége a vagyonkezelés, amelynek keretében leányvállalata, az 1998-ben alapított Naturland Magyarország Kft. stratégiai irányítását végzi. A Naturland Magyarországnak több mint 400 terméke van, tavaly az értékesítés nettó árbevétele 4,68 milliárd, adózott eredménye 732,9 millió forint volt. A cég közel 200 alkalmazottat foglalkoztat, a gyártás mellett nagykereskedelmi tevékenységet is végez. (MTI)