Vádemelés hamis gyógyszerek forgalmazása miatt

Több mint 1 milliárd forint értékben értékesített hamisított gyógyszereket, főként illegális potencianövelő szereket egy békéscsabai bűnszervezet. A Békés Megyei Főügyészség hat ember ellen emelt vádat jelentős értékű áru hamis megjelölésének bűnszervezetben elkövetett bűntette, pénzmosás és más bűncselekmények miatt.

A megyei főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőrendű vádlott 2009-ben Békéscsabán közeli hozzátartozóiból és ismerőseiből toborzott csoportot azzal a céllal, hogy külföldről folyamatosan, jelentős mennyiségű gyógyszerkészítményt szerezzenek be, és azt átcsomagolva, haszonnal továbbértékesítsék. A bűnszervezet nagykereskedelmi mennyiségben szerzett be főként Indiából és Kínából Magyarországon nem engedélyezett, nem törzskönyvezett készítményeket, amelyeket aztán az interneten értékesített. Virtuális piaca Magyarország mellett több mint hetven országra kiterjedt, holott a csoport sem a gyógyszerek exportjára és importjára, sem külkereskedelmére, sem pedig belföldi forgalmazására a jogszabályokban előírt engedélyekkel nem rendelkezett.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>