Vegánok a patikában

Hogyan szolgáljunkki egy vegán pácienst a petikában? Mire kell figyelni? Milyen készítményekről tudhatjukbiztosan,hogy tartalmaznak állati eredetű összetevőket? Ezekre a kérdésekre ad választ a PharmaTribune cikke.

A veganizmus azonban több mint egy bizonyos, szigorú szabályokkal teli étrend követése. A veganizmus az állati eredetű termékek fogyasztásának és használatának (teljes) mellőzését magában foglaló filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát. Mindez megnyilvánul − a táplálkozáson kívül − a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is. A vegánok nem hordanak például állati bőrből készült ridikülöket vagy cipőket, és nem használnak vaddisznósörtés hajkefét. Sőt, a vegánok elutasítják azokat a gyógyszereket és étrend-kiegészítőket is, amik állati eredetű összetevőket tartalmaznak.

Ha vegán beteg tér be a patikába, az expediálás során elvárja azt, hogy tájékoztassuk őt a patikaszerek összetételéről, azok esetleges vegán voltáról. Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, ha arról kell felvilágosítást adnunk, hogy egy adott készítmény vegán-e?

Olvassa el a PharmaTribune cikkét.

Hozzászólások lezárva.