Végleges Poroszlai Csaba Egis-vezérigazgatói tisztsége

A cég igazgatósága megerősítette az ideiglenes kinevezést.

Az Egis igazgatósága megerősítette vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát, a társaság gazdasági igazgatói pozíciójára Vándor Balázst nevezték ki – közölte az Egis Gyógyszergyár Zrt.

Poroszlai Csabát – a korábbi vezérigazgató távozása miatt – ez év februárjában kérték fel a pozíció átmeneti betöltésére, ez az állapot vált most véglegessé. A szakember 1998-ban kezdte pályáját a Béres Gyógyszergyárnál, ahol 2003 és 2008 között gazdasági igazgatóként dolgozott. Az Egishez 2008-ban csatlakozott, a vállalat stratégiai kontrollingvezetőjeként a kontrollingrendszerek fejlesztéséért felelt. 2011-ben gazdasági igazgatónak nevezték ki, és tagja lett az Egis igazgatóságának.

MTI/Balogh Zoltán

A tájékoztatás szerint Vándor Balázs főkönyvelőként, illetve helyettes gazdasági igazgatóként támogatta Poroszlai Csabát az ideiglenes vezérigazgatói megbízás időtartama alatt. Jelen döntéssel egy időben Vándor Balázs gazdasági igazgatói kinevezése is véglegessé vált.

Az Egis a franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat, a Servier Csoport tagja. (MTI)