A Johnson & Johnson is peren kívül egyezkedik

Úgy tűnik, egyre több nagy gyógyszergyártó próbál meg kifarolni az Egyesült Államokban abból a gigaperből, amelyet immár több mint 2600 panaszos indított Amerika 22, opioidalapú fájdalomcsillapítókat előállító és forgalmazó gyógyszercége és patikahálózata ellen – írja a Magyar Hang.

A BBC szerint a Purdue Pharma milliárdos peren kívül egyezsége után a Johnson & Johnson is hasonlóképp próbál egyezkedni, hogy megússzák a felelősségre vonást. Ugyan az előbbi dollármilliárdos kompenzációjához képest a Johnson & Johnson most bejelentett, egyelőre két ohiói megyét érintő megállapodása csak 20,4 millió dolláros, a céget egy oklahomai bíróság augusztus utolsó hetében már 572 millió dolláros kompenzációra kötelezte a helyi „opioidjárványban” játszott szerepe miatt.

A Johnson & Johnson közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, ezek az összegekkel – amelyekkel 5,4 millió dollár értékben többek között a gyógyszerfüggőség leküzdésével kapcsolatos programokat működtető segélyszervezetek költségeihez is hozzájárulnak – nem a felelősségüket akarják megváltani az Ohióban elharapódzott fájdalomcsillapító-függőségben.

 

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>