Óriási gyógyszerfejlesztési szerződést kötött a Motorpharma

Százmillió dollár nagyságrendű kockázati tőke érkezik a magyar projektbe

A Motorpharma Kft. nagyjából százmillió dolláros gyógyszerfejlesztési szerződést kötötte az Aditum Bio amerikai tőketársasággal a krónikus izomgörcsök kezelésére szolgáló, MPH-220 gyógyszerjelölt projektre – közölte a magyar cég.

A világon több mint 60 millió ember életét lehetetleníti el a stroke, agyi- és gerincsérülések, szklerózis multiplex, cerebrális parézis és egyéb idegrendszeri sérülések után kialakuló krónikus izomgörcsök. A betegek száma Magyarországon meghaladja a százezret.

123rf.com

A jelenleg használatban lévő gyógyszerek csupán a betegek harmadánál hatékonyak, és mivel az idegrendszert befolyásolva fejtik ki a hatásukat, súlyos mellékhatásokat okozhatnak.

„Az MPH-220 gyógyszerjelölt közvetlenül az izomösszehúzódásért felelős izomfehérje működését célozza, ezzel 100 százalékos hatékonyságot és mellékhatás nélküli kezelést jelenthet a betegeknek”

– idézi a közlemény Gyimesi Mátét, a Motorpharma tudományos igazgatóját.

A molekuláról it olvashat bővebben:

A sztrók utáni spaszticitásra fejlesztettek gyógyszert az ELTE-n

A társaság idén nyáron kizárólagos hasznosítási szerződést kötött az MPH-220 gyógyszerjelöltet is védő szabadalom tulajdonosaival, a Printnet Kft.-vel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, hogy a Motorpharma és az Aditum Bio között megállapodás létrejöhessen. Eszerint átadták fejlesztési és hasznosítási jogaikat a Motorpharma részére. E szabadalom egy részét most a Motorpharma további licensziába adta az újonnan létrehozott közös cégnek, a Motric Biónak.

Erről itt írtunk:

A kutatók cégéhez került az MPH-220 hatóanyag licensze

A Motric Bio felé irányuló hasznosítási szerződés jelenértéke 100 millió dolláros nagyságrendű, a cég szerint ezzel a jelenlegi adatok alapján Magyarország legjelentősebb gyógyszerfejlesztési szerződése. A gyógyszerjelöltet a Motric Bio fejleszti tovább egészen a piaci bevezetéséig, és a klinikai vizsgálatok II. fázisa végéig finanszírozza a fejlesztést. Emellett – mérföldkövek eléréséhez kötött részletekben – licenszdíjat, majd a gyógyszer piacra kerülése után royaltyt fizet a Motorpharmának.

A Motorpharma Kft.-t Málnási Csizmadia András, az ELTE professzora alapította 10 évvel ezelőtt. A cég több mint 30 országba, illetve a világ 20 legjobb egyeteméből 10-nek értékesít kutatási célra használandó innovatív molekulákat. Az Aditum Bio kockázatitőke-társaságot a Novartis gyógyszeripari óriás korábbi vezérigazgatója és fejlesztési elnöke, Joe Jimenez és Mark Fishman alapította.

A befektetési konstrukció első európai résztvevőjeként a Motorpharma jelentős versenyelőnyre tehet szert. Hosszú távú cél, hogy további gyógyszerjelölteket juttassanak klinikai fázisokba a Motric Bióhoz hasonló projektcégek révén. A fejlesztések korai fázisait Magyarországon, a Motorpharma hatáskörében végzik, az erre alkalmas csapatot nemzetközi szakértőkkel bővítik – mondta Rauscher Anna, a Motorpharma ügyvezető igazgatója. (MTI)